Resclosa de Reixac
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 1300 metres per pista asfaltada i camí ruralde la carretera B-522, punt quilomètric 2'900

Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient. ACA. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona
    Jordi Compte

La resclosa de Rexac està situada al riu Gurri, uns metres a l'est de les Casetes de Reixac i al sud de la palanca de Reixac.
    Es tracta d'un llarg mur de maçoneria de pedra amb algunes parts de grans blocs de pedra treballada que creua el pas del riu Gurri. El mur sobrepassa els 50 metres de llargada, és pràcticament recte i té una alçada màxima al voltant dels 2 metres. Una part de la resclosa queda coberta de vegetació i en alguns punts manca una part del mur. A banda i banda de la resclosa hi ha diversos murs adossats enrunats quasi completament que corresponien a l'inici de l'antic canal, avui inexistent.

La resclosa de Reixac va quedar inutilitzada en una forta riuada del riu Gurri l'any 1873. Anteriorment s'havia utilitzat per a una fàbrica tèxtil ubicada a escassos metres de la resclosa i de les Casetes de Reixac i actualment desapareguda.