Resclosa de la Coma
Monistrol de Calders

  Moianès
  a la zona nord-est del municipi; a la riera de la Golarda, al sud-est de la masia la Coma.
  Emplaçament
  proper al límit del municipi amb Moià.
  475

  Coordenades:

  41.77644
  2.04018
  420232
  4625400
  Número de fitxa
  08128 - 45
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Difícil
  Estructural
  Titularitat
  Privada
  08127A001090040000ER
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  Presa de contenció d'aigües formada per un mur d'obra, sembla que de pedra i morter, situada a la llera de la riera de la Golarda, aigües amunt de la masia la Coma. La presa no té molta alçada, és de forma corbada amb el desaiguàs a l'extrem nord-est, on s'inciaria el canal de conducció de les aigües. La presa reté les aigües de la Golarda conformant un petit embassament de forma allargada seguint la llera de la riera.

  Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.

  La construcció d'aquesta presa es va realitzar a mitjans del segle XX, la seva funció havia de ser d'acumulació d'aigua de rec per les hortes de la masia la Coma, situades al costat de la riera metres més avall de la presa i també per abastir la pròpia masia a partir del bombeig de l'aigua; segons expliquen aquest darrer ús no s'arribà a posar en funcionament.

  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.