Resclosa de la Casa Vella
Santa Eulàlia de Ronçana

Des del camí de la Creueta, passat Can Ferrarons a l'esquerra

Estructural
    Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana. Ctra de la Sagrera, 3.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

La resclosa de la Casa Vella està situada al riu Tenes, a uns 400 metres a gregal de la masia de la Casa Vella i a tocar del barri de la Campinya. Es tracta d'una obra d'enginyeria que permet desviar l'aigua de la riera cap al rec de Baix o del molí d'en Vendrell, que s'utilitza per a regar els camps i que antigament també servia per al funcionament del molí. La resclosa està formada per una estructura de dos nivells perpendicular al riu, reforçada amb un contrafort per costat. El desnivell que suposa aquesta construcció sobre el curs de la riera fa que en aquest punt hi hagi dos salts d'aigua destacats. Al costat de ponent, el mur es prolonga per a desviar l'aigua cap al rec, damunt del qual hi consta "ANY / 1922". Està construïda amb murs de maçoneria revestits amb ciment.

La resclosa de la Casa Vella es devia construir durant la segona meitat del segle XVIII, després que una riuada s'emportés el molí vell d'en Barbany. El nom de la Casa Vella li seria donat per la seva proximitat, no pel fet que hi portés aigua. L'any 1922 va ser refeta.