Resclosa de Can Prat Gualba

Situada en la riera de gualba, prop de Can Prat
Zona nord del terme

XVII-XX
P. Barbado. OPC

Regaven amb l'aigua que s'hi recollia, les cases de can Prat, can Plans i cal Gaveller. Es tracta d'una senzilla construcció amb troncs d'arbre, pedres i sorra, que permet desviar l'aigua de la riera de Gualba cap al rec de can Prat. Avui encara funciona i la veiem a la riera de Gualba, vora la pedrera de l'Àngel, on es forma un bon embassament.

Es conserven unes ordenances de rec de Gualba dels segle XVII on ja surt esmentada la resclosa de can Prat. En les Ordenances de la Comunitat de Regants de Gualba la resclosa de can Prat reb el nº 2, aquesta resclosa desvia l'aigua cap al rec de can Prat, que avui encara és visible a tota vora de la carretera que puja de can Prat a la pedrera de l'Angel.

GARCIA-PEY, E.: Gualba, recull onomàstic i tradicional, Ajunt. Gualba, 1996, p. 99-100, 231