Representació de "Margaridó"
Sant Martí Sesgueioles

Lúdic/Cultural
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Representació de l'obra d'Apel·les Mestres “Margaridó”, es tracta de la representació lírica d’un drama contextualitzat en la Guerra del Francès. Una cinquantena d’actors, veïns del poble i actors amateurs, fan reviure, en vers, l’èpica col·lectiva i l’amor impossible que protagonitzen un soldat francès anomenat Tambor i la Margaridó, filla de Sant Martí.

La representació de "La Margaridó" és promoguda per l’associació cultural La Corriola amb el suport de l’ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i per la pràctica totalitat dels veïns, que participen uns en tot allò que ateny més directament a la posada en escena, i altres en l’agençament del poble amb elements significatius;  hi col·labora també el Consorci per a la promoció turística de l'Alta Anoia.

"Margaridó" es va representar per primera vegada el 1991, sota la direcció de l'advocat i amant del teatre Joan Oller de Calaf, però molt vinculat amb el poble de Sant Martí. Posteriorment, el 2016 es va fer una segona representació en el 25è aniversari de la se seva primera representació i en honor a Joan Oller, desaparegut, coincidint també amb 80è aniversari de la mort d' Apel·les Mestres, autor de l'obra.

AAVV.  (2019). “Dossier Margaridó”. La Corriola, núm.1, gener 2019