Rellotge de sol del Passatge del Carme
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Passatge del Carme, 30
  132

  Coordenades:

  41.51673
  2.35703
  446350
  4596321
  Número de fitxa
  08214-400
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  6566622DF4966N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Rellotge del tipus vertical meridional i superfície quadrada, orientat a sud-est. Està realitzat amb quatre rajols ceràmics pintats de sèrie, de 12 x 12 cm i emmarcat per una sanefa exterior decorada amb motius vegetals i geomètrics: groc i taronja per les fulles, blau i blanc per les flors, verd, blanc i blau pels rombes. La sanefa està feta amb 8 rajols de 12 x 5 cm i 4 rajols de 5 x 5 cm col·locats a les cantoneres.
  Centrat a la part superior del quadrant hi ha un sol antropomorf de color groc i taronja somrient que fa fugir uns núvols que té a cada costat. Per sota del disc solar, neix el gnòmon. La vareta és de secció circular, en alumini, acabat en punta de fletxa. Té dibuixades les línies horàries. Les hores estan representades amb xifres romanes, i van de les sis del matí a les sis de la tarda, en cicles de dotze hores.
  La decoració a l'interior del quadrant és a base de sanefes geomètriques, de color carbassa, groc i verd per on s'hi enfila una sanefa floral que consisteix en una enfiladissa al mig de la qual s'hi ha pintat una rosa de color rosa.

  No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.