Rellotge de sol del IES Pere Barnils
Centelles

IES Pere Barnils, avinguda Pere Barnils s/n
    A l'interior nucli urbà

Generalitat de Catalunya. Plaça Sant Jaume, 4 (Palau de la Generalitat). 08002. Barcelona
    Jordi Petit Gil

Rellotge pintat a la pròpia façana de l'institut. De forma simple només hi ha els números romans (del 6 al 12). A dalt hi ha una inscripció que diu "SAPS LA MEVA PERÒ NO LA TEVA".

Entre els segles XVI i XVII es va produir el gran esclat de la tècnica constructora dels rellotges de sol. En aquells temps es feien a tota mena d'edificis, bé pintats, esgrafiats o amb qualsevol altra tècnica. A mitjans del segle XVI sorgien els primers rellotges mecànics, però fins al segle XVII no es van perfeccionar. Tanmateix el rellotge de sol seguia mantenint-se al lloc d'honor per dues raons: l'alt preu dels nous aparells i l'altra era que aquests nous competidors no acabaven d'anar del tot bé. Cap a mitjans del segle XVIII, però, els rellotges mecànics assoliren un alt grau de perfecció i van anar guanyant terreny als solars.