Rellotge de sol del Gabi
Matadepera

El Gabi

Laura Martí Valls
    Suport de morter de calç amb fissures i línies horàries esborrades.
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol situat  la façana principal de la casa, orientada al sud-oest, a mà esquerra de la balconera de la planta pis.

Es tracta d’un rellotge de tarda, del tipus vertical declinant, realitzat damunt d’un suport de morter de calç emmarcat pel mateix arrebossat de la façana. El gnòmon, és de ferro, en punta de fletxa, situat a la part superior del quadrant. D’ell, naixien les línies horàries (de color negre), que senyalen les hores, de les XI a les V de la tarda. Estan representades en xifres romanes, realitzades en plantilla.

Aquest rellotge no consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

L’autora del disseny del rellotge de sol és la propietària de la casa. La preparació del suport anà a càrrec del paleta. Junts, esperaven l’hora exacta de la ràdio, que traslladaven acte seguit a la paret.