Rellotge de sol de Santa Maria d'Olvan
Olvan

Plaça de l'Església, 1
    a la façana principal.

Bisbat de Solsona, Plaça de Palau, 1. 25280-Solsona.
    Sara Simon Vilardaga

El rellotge de sol de l'església parroquial de Santa Maria d'Olvan està situat a la façana principal, a la part superior de l'extrem de llevant. Es tracta d'un rellotge de sol de vareta format per un plafó quadrangular, aparentment de material ceràmic. És del tipus vertical declinant amb els nombres en xifres romanes del 6 al 1, únicament amb línies que marquen les hores. Decorativament, a la part superior hi ha el dibuix d'un sol amb cara, al centre de la qual hi ha incertada la vareta, i del qual surten diversos raigs. A la part inferior del sol hi ha una inscripció que indica "*JO SENSE SOL Y TU SENSE FE NO VALEM RE*". Aquesta frase i les números romans mostren restes de decoració pictòrica de coloració verdosa.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2020.