Rellotge de sol de Sant Cristòfol de la Castanya
El Brull

Al campanar de Sant Cristòfol de la Castanya.

La pintura està força esborrada.
    Bisbat de Vic
    Marc Cucurella Pinilla

Es tracta d'un rellotge de sol rectangular, d'1 m per uns 80 cm, vertical declinant, amb orientació sud. Té marques horàries pintades a les hores, de les 6 del matí a les 6 de la tarda, amb numeració romana. El gnòmon és de vareta i d'uns 30 cm. Hi ha pintada la data MCMLXXXIX (1989).

Rellotge de sol situat a la façana principal del campanar de Sant Cristòfol de la Castanya.

Va ser al llarg dels segles XV i XVI quan s'emparellaren l'art de fer els rellotges de sol, i el gran esclat de la tècnica constructora. Durant aquells segles es construïren moltes esglésies com és el cas de Sant Cristòfol de La Castanya. Aquest rellotge és una reproducció actual de l'antic rellotge de sol que hi devia haver a l'església.

BOU i VILALTA, Concepció (2004). "Rellotges de sol de Catalunya : un patrimoni per descobrir". Efadós.