Rellotge de sol de Can Xacó
Arenys de Mar

Carrer de Ponent, núm. 43
    Emplaçament
    Sortint de l’autopista, baixant cap a mar pel carrer de Joan Draper i Fossas i tot seguit en arribar a la rotonda, a mà dreta pel carrer de Ponent, núm. 43.

41.58154
    2.53633
    461349
    4603421
    08006 - 350
    XX-XXI
    1927 i 2022
    Regular
    Refet fa un any pel mateix paleta que va fer les obres i pintà de nou la façana. El ferrer va fer un gnòmon i les hores, en xifres romanes que el paleta disposà equidistantment, sense fer els càlculs.
    001201900DG60C0001YB
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol situat a la façana orientada a migdia de Can Xacó, a mà dreta del balcó central. És del tipus vertical declinant. És de forma oval i està realitzat a partir d’un suport de morter de calç damunt de l’arrebossat de la façana, pintat de color blanc. No conserva cap decoració.

Té un gnòmon de vareta de ferro i les hores, representades per xifres romanes distribuïdes com en un rellotge convencional, també de ferro.

Aquest rellotge consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referencia: 2260.

L’any 2005 es fotografià però només conservava el suport de morter de calç de la paret. L’any passat, es va pintar la façana i arreglar el rellotge, tot i que les hores no estan ben distribuïdes.