Rellotge de sol de Can Vacarisses
Rellinars

Carrer d'Emili Riera, 6

Jordi Montlló i Laura Bosch

Rellotge de sol situat a la façana principal de la casa (construïda l'any 1791), a mà esquerra, entre el ràfec de la teulada i la finestra de la planta baixa. L'accés es fa pel carrer d'Emili Riera, número 6.
    Presenta un pla rectangular i és del tipus vertical declinant, orientat al sud-oest. Està pintat damunt d'un suport de morter de calç, emprant vàries terres; el fons terrós per a tota la superfície, mentre que les sanefes, les línies horàries i les hores ho fa amb una terra rogenca sobreposada que alterna amb el blau per a les línies d'emmarcament i part de les decoracions geomètriques que delimiten el quadrant per la seva part exterior. S'observen dues sanefes lineals que emmarquen les hores, que van de 7 del matí a les 7 de la tarda, en xifres àrabs (resten visibles a l'ull les 11, 12, 3, 4 , 5 i les 7). Les línies horàries coincideixen amb els raigs solars. Perpendicular a l'orifici de sortida del gnòmon hi ha la línia horària de les dotze que amb una doble circumferència senyala l'hora de l'Àngelus. El gnòmon, de ferro, és de vareta amb el perfil arrodonit. Surt del centre d'un astre solar policromat força malmès. Per sobre de l'astre solar, imperceptibles hi ha escrit ANY 1883 (detectat a partir de filtres de llum).

Aquest rellotge no consta a l'inventari de rellotges de sol catalans, de la Societat Catalana de Gnomònica.