Rellotge de sol de Can Suriol ric
Mediona

Carrer Sant Josep, núm. 10.
    Nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

«MIΠO» o «HIΠO»
    Fitxa ARQ 014 (denominació: Can Suriol Ric) del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Referència 1495 de l’Inventari de rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.
    4227602CF8942N
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Rellotge de sol esgrafiat a la façana posterior de Can Suriol Ric (orientada a sud-est, on hi ha un pati interior), en una posició central entre el primer pis i les golfes.

Es troba emmarcat per un disseny que imita elements arquitectònics clàssics: uns permòdols sostenen una cornisa als extrems de la qual hi ha unes falses pilastres rematades per vasos d’on vessen fruits. Unes volutes uneixen ambdós vasos per tancar el marc.

A la part superior, centrada, hi ha la inscripció «1931 / QVI DIA PASSA, ANY EMPENY». Just a sota hi ha el gnòmoc, de vareta, del qual irradien les línies on hi ha les hores marcades en números romans, que abasten de les 6 del matí a les 4 de la tarda. A sota de les 12 hi ha el que sembla el nom de l’autor, tot i que és de lectura dubtosa: «MIΠO» o «HIΠO».

La fitxa enllaçada de la Societat Catalana de Gnomònica inclou una fotografia més definida.