Rellotge de sol de can Senyora
Folgueroles

Passatge del Noguer, 1
    A l'extrem nord-oest del nucli urbà, formant cantonada amb el carrer del Bellmunt

Ramon Parés
    BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol situat a la façana principal de l’edifici, a l’alçada de la primera planta. Està esculpit en una placa quadrada de pedra i presenta una forma d’escut quadrilong hispànic. És del tipus vertical declinant, amb una orientació sud-est i el gnómon de vareta. Les marques horàries indiquen les hores i les mitges hores pintades de color vermell, de dos quarts de 9 del matí a dos quarts de 4 de la tarda, amb la línia de les 12 en vertical i la numeració aràbiga. A la part superior hi ha gravada la inscripció “ANY 1992”, emmarcada amb dues floretes als extrems. Al quadrant central hi ha un gran sol esculpit i, sota seu, el Pedró de mossèn Cinto Verdaguer, que físicament està situat davant de l’església parroquial de Santa Maria de Folgueroles. El rellotge funciona a la perfecció.

Aquest rellotge fou esculpit pel sr. Ramon Parés, propietari de la casa i picapedrer de professió.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.07.

VAL SORIANO, Josep M. (2008). “Jugant amb el sol – Segona part”. La Falguera nº 29, p. 19-21.