Rellotge de sol de cal Rajoler
La Roca del Vallès

C. d'en Reixac, 50, 08430
    Barri d'en Reixac, La Roca centre

ALTRES BÉNS (PEP 2011)
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol de forma indeterminada situat a la façana de migdia de la masia de cal Rajoler. El rellotge està pintat damunt del revestiment arrebossat que cobreix el parament de l'edifici. Està decorat amb un paisatge muntanyós policrom, amb el gnòmon de ferro i els números pintats de color negre.

La resta de rellotges inclosos dins la categoria de tipologies indeterminades presents en diversos edificis del terme municipal de la Roca del Vallès, presenten les mateixes característiques tipològiques que aquest element. Majoritàriament s'ubiquen a les façanes orientades a migdia i molts d'ells estan pintats damunt dels revestiments arrebossats dels paraments exteriors. També n'hi ha d'esgrafiats. Els gnòmons són de ferro. En alguns casos van acompanyats d'una llegenda associada relacionada amb el sol i el temps. Aquests elements són de cronologia diversa en ocasions amb les dates de construcció i rehabilitació de l'element.