Rellotge de sol de cal Quelus
Collbató

Carrer de la Font del Còdol, 18
    Façana sud de la casa, al barri de la Font del Còdol

Ramon Benasco Galceran
    Assumpta Muset Pons

El rellotge de sol de cal Quelus és de tipus vertical declinant, fet amb quatre toves de 50 x 50 i orientat al sud-est. Té forma rectangular, línies horàries, xifres romanes i el sol al pol. Està decorat amb les quatre barres, la lluna, el sol, la senyera amb una inscripció al voltant que diu "no hi ha terra més ufana", un colom amb una branca d'olivera al bec, els escuts de Barcelona i Collbató, una inscripció que posa "Ca'n Quelus" i la llegenda "pels amics a tota hora".

Va ser inclòs a l'Inventari de Rellotges de Sol dels Països Catalans amb el núm. 2927.

Un rellotge de sol és un instrument que senyala les hores mitjançant les ombres d'una agulla clavada dins d'un quadrant on hi ha marcades les línies horàries. N'hi ha de diferents tipus, els més comuns són els verticals i els horitzontals. Aquest va ser dibuixat, pintat i cuit a la bòvila de can Vallès del Bruc i instal·lat pel paleta de Collbató, Josep Bertran.

PALAU, Miquel (1977), Rellotges de sol; història i art de construir-los, Barcelona, Ed. Millà.
    Miquel Vallès i Ollé, de Cal Quelus (26-1-2011).