Regordosa de Grevalosa
Castellfollit del Boix

Des del Pubill seguir pel camí de Grevalosa. Passat Cal Terrassola el primer a l’esquerre

s. XVIII-XX
    Enderrocada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Regordosa de Grevalosa d’origen medieval consolidat en època moderna i contemporània. L’edifici està en estat ruïnós malgrat es van iniciar obres de reconstrucció. És un mas de planta en forma de “L” que tenia la coberta a dues aigües amb el carener  Conserva part de la façana perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn, de la qual no en queden quasi restes construïdes. Actualment es manté dempeus la façana de ponent, refeta al segle XX. A la resta de la casa és van iniciar obres de reconstrucció a la dècada de 1980 que van quedar aturades. Van mantenir una llinda de finestra amb la inscripció de 17 IHS 52 actualment desplaçada del seu lloc original.  A l’entorn del cos principal es conserva l’edifici de la pallissa, de planta rectangular amb la coberta a una vessant i a tocar de l’antiga era, una tina de planta circular i les corralines. A l’angle sud-oest del cos principal, hi ha l’antic corral, edifici que és conserva en més bones condicions. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb espitlleres a la façana de migjorn i de ponent. A l’interior conserva els antics pilars de pedra que sustenten l’embigat de la coberta.