Rectoria de Cànoves
Cànoves i Samalús

    Vallès Oriental
    Nucli de Cànoves
    Emplaçament
    Sobre la font del Frare
    330

    Coordenades:

    41.69219
    2.35577
    446390
    4615802
    Número de fitxa
    08042 - 34
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Modern
    Contemporani
    Segle
    XVI-XIX
    Estat de conservació
    Regular
    Al ser un edifici sense ús, l'estat exterior de l'edifici no és òptim..
    Protecció
    Legal
    BCIL (POUM 2010)
    Accés
    Fàcil
    Sense ús
    Titularitat
    Privada
    Bisbat de Terrassa
    Autoria de la fitxa
    Marc Guàrdia i Llorens

    Edifici que en l'actualitat se'ns mostra amb una estructura complexa degut als afegitons que s'han incorporat a l'edifici primigeni. La masia se'ns presenta amb una planta rectangular, però amb una coberta a quatre aiguavessos. El cos principal és de planta baixa i dos pisos, i conforma un cos central d'alçada superior als altres. Malgrat les transformacions la façana principal no està gaire alterada. Es conserva la porta d'arc de mig punt dovellada, i sobre la finestra del primer pis es pot llegir una inscripció i data sobre la llinda. Concretament es tracta del monograma de Jesús (IHS) emmarcat per la data 1704. En la paret de migdia d'un dels cossos afegits es conserva un rellotge de sol en mal estat de conservació.

    Dels exteriors de la Rectoria en destaquen un parell d'elements, com són un altar per celebrar eucaristies i una doble columna per tenir-hi una imatge d'un sant. També és visible un safareig.

    Masia isolada que dista de l'església uns 150 metres, que amb el temps va esdevenir lloc de residència dels rectors de Sant Muç, d'aquí l'origen del seu nom.

    COMES, P. i CASTELLS, J. (1990): "Alguns edificis característics de Cànoves i Samalús", XI Ronda Vallesana. Cànoves i Samalús, 7 d'octubre de 1990. Sabadell.