Rectoria
Malla

Caseria de Malla

XIV-XX
    Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La rectoria de Malla és un edifici d'origen medieval que va ser parcialment enderrocat durant la segona meitat del segle XX en el context de les obres de restauració de l'església de Sant Vicenç. L'antic edifici estava compost per tres volums; el principal de planta baixa i dos pisos, un de secundari de planta baixa i pis i un tercer que s'hi adossava. L'accés al volum principal era un portal gòtic amb llinda de fusta sobre impostes i brancals de pedra. El tercer volum presentava dues galeries horitzontals amb pòrtics d'arc rebaixat. Antigament hi havia un passadís i una porta que comunicaven l'església i el primer volum. En l'actualitat només queda la planta baixa i part del pis del volum principal, al qual s'han afegit noves obertures. La coberta actual té el carener paral·lel a la façana, mentre que antigament era perpendicular. En el lloc on hi havia el volum secundari s'hi ha construït un cos modern.