Rectoria Alella

Maresme
Plaça de l'Ajuntament, 13

Coordenades:

41.49356
2.29461
441120
4593789
08003-384
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
XVIII
Bo
Legal
  • BCIN
  • National Monument Record
  • Domèstic
BCIN / R-I-51-5171
Fàcil
Religiós
Privada
Bisbat de Barcelona (Carrer del Bisbe, 1 - Barcelona)
Jordi Montlló Bolart

Casa de planta rectangular que consta de soterrani, planta baixa sobre aixecada i pis amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada al centre de la plaça, a l'est. Només té una mitgera a la façana nord per un afegit de l'església d'època contemporània. La façana principal es composa a partir de quatre eixos de verticalitat amb les obertures amb llinda i emmarcades amb un recreixement del parament. Destaca una línea horitzontal a l'alçada de la llinda de la porta principal, damunt la qual hi trobem un plafó ceràmic policromat en forma d'orla, fet l'any 2000, que representa el patró de la parròquia amb la roda de molí lligada al coll damunt les aigües de la riera i al fons la façana de l'església parroquial. S'hi llegeix en lletres capitals: "Gloriós patró d'Alella protegiu-nos Sant Feliu / any 2000".

Forma part del conjunt de l'església declarat BCIN, en el catàleg de patrimoni. Però que hem preferit individualitzar per la seva rellevància.

AJUNTAMENT D'ALELLA (2010). Catàleg patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental; dins el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Alella GALERA, Lluís i ARTÉS, Salvador (1975). Notes històriques de la parròquia de Sant Feliu d'Alella. Edita Josep Domingo i Elies. Alella.