Rec Draper
L'Ametlla del Vallès

Torrent del Verder

només es conserven petits trams del seu recorregut.
    Varis propietaris
    Virgínia Cepero González

El rec de Can Draper naixia a la resclosa situada a sobre de la Font de Racó (torrent del Verder), travessava l'Ametlla i finalitzava a la Bassa Drapera, ja dins la finca.
    Actualment ha quedat engolit per la pròpia xarxa urbana, i només es conserven determinats trams del seu recorregut, com en el seu naixement, a la resclosa i a la bassa drapera primera.

PUIG, J (2007:109). L'any 1881, hi havia 14 propietats del municipi que podien regar gràcies a aquest rec. Creuava el poble per sota Can Coromines, passava a prop de la plaça de l'Ajuntament i seguia al biaix fins que passava entre Can Martí i l'actual dispensari municipal. D'allà seguia pel carrer Pompeu Fabra, creuava la carretera per mitjà d'un sifó i baixava cap a la masia. Un cop passat el Trull hi havia un decantador de sorres.