Rec de la Molinada
Pallejà

Des de can Salabert fins al parc de la Molinada.
    Emplaçament
    Tram visible entre el passeig de Josep Maria de Segarra i el carrer Casanovas Ferrer, prop de les Torres de Sant Roc
    74

41.422962883872
    1.9922214251882
    415788
    4586201
    08157 - 103
    Se'n conserven únicament alguns trams.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Sistema de rec procedent del molí de can Salabert que arriba fins a la Molinada. Gairebé s’ha perdut completament, de manera que se’n coneixen només alguns trams.

Un cop l’aigua ja havia fet la seva funció al molí, era dirigida cap al poble per mitjà d’una canalització construïda amb aquesta finalitat, de tal manera que permetia anar regant els horts de moltes de les cases del terme.

Les primeres eren les dels carrers Roger de Llúria i Casanovas ferrer, on es bifurcava. D’una banda, en direcció al carrer Lluís Vives, cap a cal capell, cal Frare, ca l’Avi....De l’altra, pel torrent de la Fontcuberta fins arribar a les cases del carrer de Sant Francesc. En la plaça homònima es tornava a forcar, continuant, d’una banda, recte en direcció a la carretera i fins els horts de baix (actual parc de la Molinada); i de l’altra, cap a la plaça Verdaguer, en direcció a la riera de la Creueta o de la Torroja, regant els horts de les cases de l’avinguda de Prat de la Riba.

Ja fa molts anys que no està en ús.

- MASSEGUR, Albert (1999) “El Rec de la molinada”. Pal·laliana, butlletí del museu municipal de Pallejà, núm. 5. Pallejà: maig de 1999, p. 25.