Rastell de Puigseslloses
Folgueroles

Torrent de Folgueroles
    A la banda de ponent del terme municipal, sota els masos Gelabert i Puigseslloses

Molt reformat
    BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada de planta irregular, assentada damunt de la llera rocosa del torrent i actualment reformada. La part original està bastida amb pedres de grans dimensions sense treballar, tot i que desplaçades respecte a la seva situació original. La part reformada, que pràcticament engloba la totalitat de l’estructura, combina la roca natural de la zona amb una franja cimentada que li dona força i consistència. Aquesta cimentació permet el pas per damunt de l’estructura.

Els rastells del torrent de Folgueroles tenen la funció de retenir l’aigua per alimentar el cabal de les fonts, safareigs, basses..., o bé per regar els horts i les plantacions arbòries situades prop del torrent.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació N.08.

ROVIRÓ I ALEMANY, Xavier (2007). “Els rastells de Folgueroles”. La Falguera nº 27, p. 12.