Ramal A2 de la Carrerada de la Cerdanya
Cubelles

El camí està en part perdut, fruit de l'abandó i de la construcció de carreteres.
    Llei de vies pecuàries, 3/1995 de 23 de març
    Estructural
    F. Xavier Oms

El ramal A2 de la Carrerada de la Cerdanya es troba ubicat entre la Quadra de Rocacrespa i les Estoreres i arrencaria a tocar del km 5,4 de la carretera BV2115. Es tracta d'un antic camí ramader, per on els ramats de bestiar tenien dret a passar històricament en època de la transhumància cap a les pastures del nord de Catalunya. Es tracta d'una branca de la carrerada de la Cerdanya.
    Es tracta d'una pista que serpenteja des del seu inici al Fondal del Castellot en direcció nord/nord-est passant per la vessant de llevant de la Talaia en direcció cap a les Gunyoles, on es divideix el camí en direcció a Font-rubí i a Sant Sadurní d'Anoia.

La unitat formada pel Penedès, Garraf i Camp de Tarragona és una de les grans zones d'hivernada a la transhumància de la Catalunya central i oriental. Els ramats que hivernaven en aquestes zones pujaven a passar l'estiu en algun punt de l'arc de muntanyes que tanquen les comarques del Solsonès, Berguedà i el Ripollès pel Nord i, alguns, tramuntaven aquest arc i entraven a la Cerdanya. Els ramats que sortien del Penedès i del Garraf per anar als Pirineus tenien diversos camins els quals els permetien anar a trobar la carrerada de Solsona, la de Berga o la de la Cerdanya, la qual es desdoblava en dues branques importants, la de l'Alt Berguedà i la del Ripollès

ROVIRA, J. ; MIRALLES, F. (1999) Camins de transhumància al Penedès i al Garraf: aproximació a les velles carrerades per on els muntanyesos i els seus ramats baixaven dels Pirineus a la marina Barcelona: Associació d'Amics dels camins ramaders