Rajola de la mà de Guido
Arenys de Mar

Carrer de l'Església, núm. 7
    Nucli antic

Martí Doy
    Jordi Montlló Bolart

Rajola de Martí Doy al carrer de l’Església. Representa la Mà de Guido. Va ser una regla mnemotècnica usada per ajudar als cantants, inventada per Guido d’Arezzo, monjo benedictí del segle X.

Guido d'Arezzo (995-1050) fou un teòric musical italià i monjo del monestir de Pomposa, prop de Ferrara. Introduí innovacions en el cant eclesiàstic que li valgueren el títol de mestre de la catedral d’Arezzo. Hom li atribueix la invenció de la pauta musical de quatre línies. Per tal de fixar i de fer retenir l’entonació dels graus de l’escala musical, emprà les primeres síl·labes de cada hemistiqui de la primera estrofa de l’himne a sant Joan Baptista Ut queant laxis. És autor de diversos tractats teòrics.