Quadra del Ribalta
Calonge de Segarra

Sant Pere de l'Arç
    Emplaçament
    S'hi arriba per un camí al sud-est de St Pesselaç. S'agafa direcció est i uns 600 metres s'hi arriba
    623

41.76118
    1.52547
    377426
    4624311
    08036 - 145
    Solament resten dempeus alguns murs, i les columnes interiors no sobresurten massa del terra.
    08036A004000130000GS
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

A uns 300 metres al nord-oest de la masia de Cal Cristòfol, hi trobem les restes d'aquesta antiga quadra. Actualment només resten dempeus tres murs, essent l´'únic que no es conserva on hi havia l'accés. Els murs estan fets de carreus de pedra irregular en filades horitzontals. Tenia la coberta a una vessant ( sud). És de planta quadrada.
    Com a elements destacables, es poden esmentar les restes de les dues columnes que queden a l'interior, i les espitlleres a la part inferior de la façana nord, que servien per a ventilar l'interior.
    Actualment el seu estat de conservació és deficient, i la vegetació i l'arbrat ha envaït l'espai.

Abans, quan hi havia molts més ramats i pastor que no pas ara, era molt corrent que els ramats de bestiar de llana pasturessin per les terres del terme i que el pastor amb el ramat no anés a dormir al poble, aixoplugant-se a les quadres on també tancava el bestiar.

MARTÍNEZ, M. (2010). Arquitectura rural. Un patrimoni cultural oblidat. (l'exemple de la Conca de Barberà)Valls: Edicions Cossetània.