Pujol d'Orpinell
Mediona

Extrem nord-oest del terme municipal.

Paleolític
    Neolític
    CX-XXII aC
    Regular
    L'establiment de l'estat de conservació d'un jaciment conegut només en base a la troballa de materials en superfície és problemàtic. Indica que la remoció del terreny o l'erosió ha afectat els nivells arqueològics, però encara se'n poden conservar d'intactes.
    Fitxa PAP 003 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Diversos titulars.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment conegut arran de la troballa de materials mobles (indústria lítica i un molí de granit) de cronologia imprecisa, però que grosso modo es poden datar al Paleolític Superior-Epipaleolític - Neolític Antic.

El jaciment fou descrit ja per Amador Romaní entre els anys 1910 i 1921, i prospectat novament a les dècades de 1950 i de 1980.

GIRÓ, P. (1962): "Notas de arqueología de Cataluña y Baleares", a Ampurias, 24, p. 299.

RAURET, A.M. (1963): El proceso de la primitva población del Panadés. Barcelona: Universidad de Barcelona, p.65. Tesi de Llicenciatura per la Universitat de Barcelona.