Puig de Can Pou (Vinyes d'En Barri)
Bigues i Riells del Fai

Neolític
    Edats dels Metalls
    Destruït
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Troballa superficial de fragments ceràmics del bronze final i començaments del ferro. També s'hi trobà un sepulcre de fossa, d'uns 20 cm de gruix, amb 20 denes de calaita, un fragment de ganivet de sílex, dues dents de senglar i una olleta. La fossa era rectangular de 1'25 x 0'5 m. No tenia lloses laterals, però potser tenia coberta i estava orientada E-W en posició fetal.
    Aquesta troballa estava a 600 m a l'est del poble de Bigues, 200 m al nord del mas de Can Pou i uns 300 m a l'oest de Can Boter, en un puig allargat que fa com un replà. L'extensió del jaciment era, guiant-se pel material en superfície, d'un rectangle de 150 x 50 metres.

El Museu de Can Xifreda de Sant Feliu de Codines conserva materials arqueològics d'aquest jaciment. Actualment no s'observa cap tipus d'estructura, ni material arqueològic.

Materials recollits per Emili Ramon i Valls.

DD.AA (1982). "L'arqueologia a Catalunya avui". Catàleg de l'exposició. Barcelona.
    ESTRADA GARRIGA, José (1967). "Un sepulcro de fosa en el Puig de Can Pou (Bigues)"; a Ampurias XXIX, pp 258 - 261. Barcelona.
    GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    MARTÍN COLLIGA, Araceli (1985). "De la cultura de los Sepulcros de Fosa al grupo de Veraza en el Vallès"; a Estudios de la Antigüedad, núm. 2, pp 2-57.