Pous de La Sala
Castellnou de Bages

Prop de La Sala
    A 326m al NE de La Sala

Regular
    La bardissa cobreix part dels pous. Actualment no es pot accedir a l'interior perquè les parets no es troben en bon estat
    La Sala de Castellnou, S.L. Castellnou de Bages - 08251
    Laura Llorens Travé i Jordi Tornés Bes

Conjunt de dos pous fets de pedra sense treballar i argamassa, situats a l'inici d'una zona de bosc. Primerament trobem un pou de dimensions més aviat petites i de base circular. A l'interior hi ha uns entrants a la paret que realitzen la funció d'escales. Aquest primer pou està connectat subterràniament amb un segon pou de característiques similars, però de dimensions superiors, actualment cobert per branques i bardissa perquè la gent no hi caigui. Aquest segon pou comunica amb unes galeries subterrànies, que se sostenen per mitjà de columnes, d'aproximadament 1,30m d'alçada.

No és del tot segur, però sembla que van ser construïts cap a l'any 1907

Els pous permeten captar l'aigua de corrents subterranis. Un cop s'havia excavat el pou, es consolidava amb una paret, normalment circular, de pedra; així s'evitava que caigués terra al pou.

AA.VV. (2004). L'arquitectura de l'aigua. Pagès Editors. Lleida.