Pouet de la Clota
Carme

La Clota
    Al costat obac de la zona coneguda amb el nom de la Clota.

Regular
    La manca d'ús i de manteniment fa que el pouet estigui molt brut. A més, des de finals del segle XX, ja no hi brolla aigua. Tot i així, l'estructura de pedra es conserva intacta.
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'un aljub que s'alimenta del les aigües dels voltants i que forma part de l'aqüífer Carme-Capellades.L'obra és una estructura semi-subterrània, de planta rectangular i amb coberta de volta de canó lleugerament apuntada, tot plegat fet a base de pedra seca. L'aigua d'aquest pouet, segons testimoni dels veïns del poble, era de gust i qualitat excel·lents, i fins fa pocs anys, quan encara hi havia aigua, al lloc hi havia salamandres.
    Actualment l'aljub es troba tapat per esbarzers i matolls.

El Pouet de la Clota fou un punt de sumministrament d'aigua per als exèrcits durant la Guerra Civil, ja que, segons Claudi Farré, el lloc estava assenyalat en un mapa de l'exèrcit espanyol de l'any 1936.

FARRÉ, Claudi (2002c): "El pouet de la Clota", Les Fonts de Carme, 10, Associació El Forat dels Graus, p. 175.