Pou-mina del Mas Blanc
Sant Martí de Centelles

XVI-XVIII
    Tot i estar situat en un camp de cultiu conreat, el manteniment d'aquesta estructura és correcte.
    Bisbat de Vic. Plaça de la Catedral, 1. 08500 Vic.
    Anna M. Gómez Bach

Construcció que correspon a un pou mina ubicada prop de la casa i masia del Mas Blanc, en un camp situat al costat del camí cap a la casa. Es tracta d'una estructura semicircular, construïda amb pedra de la zona, de petites dimensions i carreus molt poc treballats lligats amb terra i poca calç. La coberta presenta una forma de falsa cúpula de morfologia semiesfèrica, la boca del pou és rectangular es troba tancada. Es desconeix la fondària del pou que actualment encara es troba en ús i abasteix al mateix mas.

L'aigua d'aquest pou no és potable, proveïa d'aigua a la masia del mas Blanc i també servia per abeurar els animals i regar una horta petita. La seva construcció s'ha d'associar a la ocupació humana de la zona i a la necessitat de recursos hidràulics. Segurament es tracta d'una obra d'època moderna, concretament del s. XVIII, moment de gran auge demogràfic i important activitat constructiva a la zona.