Pou del Solà
El Brull

50 m al NO del Solà.

El seu estat és molt bo degut a que ha estat restaurat.
    Serrahima, S.A.
    Marc Cucurella Pinilla

Pou situat a la finca del Solà. És un pou de forma cilíndrica, fet de carreus irregulars de pedra. A la meitat inferior els carreus estan units amb argamassa però a la meitat superior hi ha només la pedra seca. El sostre està fet amb lloses i vessa al NO. Es troba situat a la punta d'un talús que separa dues feixes per tant el sòl té dos nivells. A la part baixa l'alçada total del pou és de 2,6 metres mentre que a la feixa de dalt és només de 1,5 metres. De diàmetre fa 1,8 m aproximadament. A la cara SE hi ha una obertura de dos metres d'alçada i un metre d'ample. La part baixa d'aquesta obertura està tapada amb una gran llosa i a sobre hi ha una porta de fusta d'uns 40 per 80 cm.

Aquest pou està lligat a la masia del Solà i als seus usos agrícoles.

Diversos Autors (2005). "La masia catalana. Evolució, arquitectura i restauració", Col. Arquitectura Tradicional. Brau Edicions.