Pou del Puig
Capolat

Localitzat a una antiga feixa de conreu situada al mateix nivell de la casa del Puig.

Possiblement del segle XVII.
    Es troba totalment cobert per la vegetació.
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Pou d’aigua d’estructura externa cilíndrica amb uns murs de 50 cm de gruix. L’obertura d’accés és esbiaixada, amb un sol festejador. La coberta de l’estructura està feta amb grans lloses.

A l’interior, al costat dret de l’obertura hi ha una reaprofitada pica d’oli encastada a la paret, amb un forat de desguàs per la part exterior. La seva funció actual és la d’actuar de dipòsit d’aigua en el transvasament entre la galleda d’extracció de l’interior del pou i les de transport fins la casa.

Està picada en un sol bloc monolític de pedra sorrenca i presenta les característiques típiques d’aquest tipus de recipient, amb un encaix a la vora per a una tapa de fusta.

SOCIETAT D’ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ (2004). Inventari i Catalogació del Patrimoni Cultural moble i immoble del Municipi de Capolat. Inèdit.