Pou del Pla de Sant Jaume
El Brull

Sant Jaume de Viladrover
    A escassos 200 m al S del Pla de Sant Jaume.

Marc Cucurella Pinilla

Pou de forma cilíndrica, fet de carreus irregulars de pedra units amb ciment. Aproximadament fa 1,2 metres de diàmetre i 1,5 metres d'alçada. La part superior està tapada amb ciment i no és plana, té una lleugera inclinació. A la banda NO hi té una obertura amb una porta de fusta i a la base una petita estructura en forma de "U" invertida feta amb tres lloses de pedra.

El pou es troba enmig d'una gran extensió de camps de conreu i s'utilitza la seva aigua per regar.

Aquest pou pertany al conjunt agrícola de El Pla de Sant Jaume. És anterior a la masia però forma part del desenvolupament agrícola de la zona del s.XVIII-XIX.

Diversos Autors (2005). "La masia catalana. Evolució, arquitectura i restauració", Col. Arquitectura Tradicional. Brau Edicions.