Pou del Navà i els Pivens
Olivella

el Nevar
    A 120 m a l'est de Can Montaner seguint camí

Josep Anton Pérez Arriaga

El pou se situa a l'E de Can Muntaner, al marge dret de la riera de Begues, en una zona de camp de conreu. Es tracta d'un pou excavat en el terreny que presenta brocal de pedra lligada amb morter, originalment arrebossat amb morter no té coberta. La part per on s'hi accedeix és refeta amb ciment actual i una porta metàl·lica. El seu diàmetre exterior és de 2,5 metres.
    Els pous bàsicament consisteixen en un forat profund recobert de pedra en sec que capta les aigües subterrànies, que porta un mecanisme manual per treure l'aigua. Les seccions son circulars, que és la forma que més s'adapta al mecanisme d'extracció de l'aigua. Aquest mecanisme consta d'una roda o corriola que penja de la part alta de l'estructura, accionada de manera manual, que gira al voltant d'un eix que descansa sobre les parets laterals del pou. La roda fa de guia d'unes cordes de cànem que pengen fins al nivell de l'aigua i a les quals es subjecten els catúfols, que s'omplen quan arriben a l'aigua del fons del pou, per a després tornar a pujar a la superfície.