Pou del Mas Bosc
Rajadell

Monistrolet. NE. del terme
    Camí de Rajadell a Manresa. A uns 100 m. a l'E. del Mas Bosc

Construcció en ruïnes. El mecanisme de la bomba es conserva en estat precari. Totalment emboscat.
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-20

Restes d'un antic pou, del que només queda una paret, feta de pedra i de maó, on és instal·lat el mecanisme de la bomba mecànica. Aquesta paret integra la boca del pou (tancada amb una reixa de ferro) i la bomba, que és de tipus mecànic amb dos cilindres. Al costat esquerre hi ha una pica de pedra feta d'una sola peça, amb un eixidor. A terra s'observen altres peces de l'engranatge de la bomba i altres estris metàl·lics.

Pou de finals del segle XIX o de començaments del XX.. S'ubica a uns 80 metres en direcció SO del mas Bosc (fitxa 20), en una terrassa on hi havia horts, a uns 15 metres de la riba de la riera de Rajadell. L'aigua que recollia la sínia s'utilitzava per regar els horts. A més més, hi havia el safareig.
    Actualment (2020) es troba totalment emboscat. La foto 3 correspon al PEP 1993 (J. Piñero), quan encara es veia sense emboscar

Antigament existia un edifici a l'interior del qual hi havia el pou amb una bomba. A finals del segle XX el propietari va enderrocar el que quedava d'aquesta barraca, de manera que ara queda només una paret.

Informació oral: Enric Mª Coma (1993)