Pou del carrer Poeta Maragall
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  C/ Poeta Maragall, 6.
  315

  Coordenades:

  41.67322
  2.25958
  438367
  4613760
  Número de fitxa
  08005 - 229
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Any
  1876
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Privada
  Varis propietaris
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Pou, construït amb totxo i morter, situat al carrer del Poeta Maragall nº 6. Té dues obertures tancades amb reixa de ferro, la més gran dóna al carrer i la més petita dóna al pati de la casa. La gran, tancada amb vidre, amb ampit i llinda de pedra -té una inscripció amb l'any 1876-; la més petita, de forma semicircular i amb ampit de pedra, permetia omplir una petita pica de pedra que hi ha adossada al pou. Té una placa commemorativa de la història de la seva construcció, en el seu 133è aniversari.

  Segons la placa commemorativa, l'any 1876 un conjunt de veïns de la zona (Joan Carbonell, Sebastià Parera, Pere Cariteu, Josep Cariteu, Josepa Montcada de Pujol, Domingo Subirana, Genís Riera i Teresa Croquí i Jansana) van finançar la construcció del pou per tal de solucionar la manca d'abastament d'aigua potable. En el document contractual de l'època es regulava d'una manera detallada el procés constructiu i la posterior explotació del pou.

  PUIG I ROCA, Jordi (2007). Masies de l'Ametlla del Vallès. L'estructuració d'un territori durant mil anys. Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.