Pou de Sant Martí del Brull
El Brull

30 m a l'est de l'església de Sant Martí del Brull.

Ha estat recentment restaurat
    Bisbat de Vic
    Marc Cucurella Pinilla

És un pou de forma cilíndrica orientat perfectament a l'oest. Està fet de carreus de pedra i ciment. El seu diàmetre exterior és d'un metre i mig aproximadament i la seva alçada de 1,2 metres. El gruix de la paret és d'uns 30 centímetres. Aquesta paret té una part més prima i de menor alçada per la seva banda oest. Una reixa de ferro de forma circular protegeix l'obertura del pou. Del mur de pedra en surt una barra metàl·lica que es corba en alçada i acaba amb una corriola al seu extrem.

Aquest pou està situat al pati que queda a la part posterior de la rectoria de Sant Martí del Brull.

Aquest pou anava lligat a l'ús agrícola que tenia la rectoria de Sant Martí.

Diversos Autors (2005). "La masia catalana. Evolució, arquitectura i restauració", Col. Arquitectura Tradicional. Brau Edicions.