Pou de l'Avi
Vallirana

Parc del Pou de l'Avi
    Delimitat entre el carrer de la Senyoreta Assumpció Mitjans i la riera de Vallirana

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Conjunt de planta rectangular format per un pou i un safareig, situat al fons del parc del Pou de l'Avi. El pou presenta una secció quadrada superior bastida en pedra i una secció més irregular a la part inferior, excavada en el terreny natural de la zona. L'obertura està protegida amb una reixa de recent factura. A l'exterior, dos pilars rectangulars s'eleven des de la base de l'obertura i s'uneixen mitjançant una llosa de pedra plana situada a dalt de tot. Es conserva la peça de ferro que sostenia la corriola per extreure l'aigua del pou. A la banda de ponent s'ubica l'embocadura del pou i, al costat, una pica rectangular bastida amb gres. El safareig presenta els cantos superiors inclinats (per facilitar el rentat) i bastits amb dues filades de rajoles per banda. La construcció està bastida en pedra de diverses mides lligada amb abundant morter. Els pilars del pou estan arrebossats.

Tot i que es tracta d'un conjunt de pou i safareig, l'estructura es coneix amb el nom de Pou de l'Avi i dóna el nom al parc.