Pou de la zona al·luvial de Sant Hilari
Abrera

Marge dret riu Llobregat a l'àrea de Sant Hilari
    Emplaçament
    A 350 metres seguint el camí que começa a l'ermita de Sant Hilari en direcció al riu i continua per camí de servei paral·lel al riu
    63

41.5193
    1.91278
    409284
    4596977
    08001 - 112
    08001A016000180000EI
    Josep Anton Pérez Arriaga (Tríade Serveis Culturals)

L’element es al marge dret del riu Llobregat i  es troba absolutament envaït per la vegetació natural. La informació procedent de fonts oral relaten que hi ha dues parets paral·leles, que es conserven fins a 2,5 metres aproximadament, construïdes amb còdols de riu i morter. Enmig de les dues parets hi hauria el pou, excavat en forma d’U, no massa profund ja que estem en una quota molt propera al nivell freàtic. Segons les mateixes fonts hi havia hagut un sistema de sínia amb els catúfols de fusta per extreure l’aigua i regar els horts que hi havia hagut en aquesta àrea. Les parets tan altes poden suggerir que hi havia hagut una estructura per col·locar un molí de vent per accionar la sínia.

Informació recollida oralmen del Sr. Joan Carles Cortés, tècnic d emedi ambient de l'Ajuntament d'Abrera, que a la seva vegada la recollí del Sr. Martí de les Mates.