Pou de La Verdegueria
Avinyó

Avinyó
    30 m al sud de La Verdegueria

Faria falta una neteja
    Marc Cucurella Pinilla

Pou de planta circular, construït amb carreus regulars de festa, coberts de gran quantitat de morter. El sostre és de forma semicircular. A la vessant de tramuntana presenta una petita obertura per on poder accedir al sistema de politges per extreure'n l'aigua.

En el fogatge de 1553 apareix dins del terme d'Avinyó tres edificis relacionats amb els Verdaguer: el d'en Jaume Verdaguer, el d'en Benet Verdaguer i, finalment, una masoveria d'en Micquet, de propietat dels Verdaguer. No sabem amb certesa qui habitava en aquest edifici, però si que estava relacionat amb la familia Verdaguer, tal i com es fa pal·lès amb el nom que ha quedat de la casa. Aquest edifici manté a la part de la planta baixa estructures de l'edifici del segle XVI, tot i que la majoria d'estrcutures han estat reformades actualment.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.