Pou de La Posa
Avinyó

250 m al sud de La Posa

Està en ruïnes
    SAT N 646 Murucuc 08503 - Gurb
    Marc Cucurella Pinilla

Pou de planta circular fet de carreus irregulars de pedra lligats en sec i amb una superfície aproximada de 4 m2. El sostre podria ser cobert amb bigues de fusta ja que actualment trobem aquestes bigues disposades sobre de part de la runa. L'accés al pou seria a la vessant de migjorn.

La Posa apareix per primera vegada en el fogatge de 1497, dins del terme municipal d'Artès (avui dia, però, pertany al d'Avinyó). Per l'estructura de l'actual edifici, avui en ruïnes, es tractaria de l'original, amb forces remodelacions posteriors. Però encara és curiós com conserva les parets originàries fetes amb tapàs.

- IGLESIAS, Josep (1991). El Fogatge de 1497, Ed. Fundació Vives i Casajuana, Barcelona.
    - TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.