Pou de la Barata
Matadepera

La Barata
    Punt quilomètric 9 de la carretera de Terrassa a Talamanca

Manca la corriola i la travessa, i està envoltada de bardisses.
    Jordi Montlló Bolart

Registre cilíndric i pou vertical excavat al terra, en el vessant hidrogràfic dret de la riera de les Arenes, d’on probablement capta la beta d’aigua. Està construït en pedra amb reforços practicats en una època posterior a base de fileres de maó pla i morter de calç barrejat amb pedruscall. No es pot veure el seu interior perquè està cobert amb una xapa de ciment, probablement per evitar accidents, ja que aquest, tot i estar en una finca privada, és accessible des del marge del camí.

El seu diàmetre interior és d’1’30 m i el gruix de murs de 0’38 m. En el nivell superior el pou (2’30 m) estava envoltat amb un brocal, a mena d’ampit o parapet, sobre el qual hi anava instal·lada una barra travessera amb una corriola i una corda que permetia baixar i pujar la galleda amb aigua. La boca actual entre pilars és de 0’95 m i l’ampit de 0’45 m respectivament.

El pou pertany al mas de la Barata.