Pou de Cal Quimeres
Carme

C/ Progrés, 1
    Al pati de la casa urbana de Cal Quimeres.

Pere Aloy. C/ Progrés, 1, 08787 Carme
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Davant de la façana principal de la casa de Cal Quimeres, dins el pati que tanca la finca urbana, s'hi ubica un pou d'aigua del tipus anomenat popularment "de botella", nom que reben els pous que presenten revestides les parets de l'estructura amb totxos o maons. L'estructura actual consta d'un cub sobre-elevat amb una estructura metàl·lica que suporta la politja i la cadena que fa baixar i pujar el cubell d'aigua. Del pou de Cal Quimeres se'n extreien aigües freàtiques (corrents d'aigua que es localitzen a no més de 7 o 8 m de profunditat).

Tot i que es desconeix quin fou el moment de la seva construcció, segons el propietari actual es va treure aigua d'aquest pou fins fa uns vint-i-cinc anys. Actualment està en desús, acomplint una funció exclusivament decorativa i de recordatori històric d'una època passada, no fa tants anys, en que no hi havia aigua corrent a les cases. L'estampa actual que ofereix el pou de Cal Quimeres, dins el pati davanter de la casa, seria la imatge corrent de bona part de les cases de Carme en un passat no molt llunyà.