Pou
Borredà

Plaça Major, 08698-Borredà
    Des de la C-26 al seu pas per Borredà, casa de cal Tisoi i peu de la riera de Margançol

Ajuntament de Borredà
    C. Sellés, R. Serra, P. Cascante

Pou situat en un dels extrems de la Plaça Major de Borredà format per un cos de secció cilíndrica feta amb maçoneria i morter de calç, d'una alçaria d'1 metre i un radi d'uns 80 cm que conserva l'armadura de ferro i la politja. La part sotrerrada, que també té secció cilíndrica, té una notable profunditat fins arribar a l'aigua subterrània

El pou es va construir a finals del s. XVIII o començaments del s. XIX amb l'objectiu de facilitar el subministre d'aigua al nucli urbà de Borredà que comptava amb fonts.

SERRA, R. (1990: 459-473)"Les possessions del monestir de Sta. Maria de Ripoll al Berguedà a partir d'un capbreu del s. XVIII", a "Església i societat a la Catalunya del s. XVIII", vol. II. Comunicacions, UNED, Cervera
    SERRA, R. (1998: 34-39): "Les possessions del monestir de Santa Maria de Ripoll al Berguedà", a l'Erol, Berga
    VV.AA (1990). Borredà, Col·lecció Els Llibres de l'Àmbit, Àmbit de Recerques del Berguedà, Berga