Portalada del santuari de la Mare de Déu de Puig-l'agulla
Sant Julià de Vilatorta

Santuari de la Mare de Déu de Puig-l'agulla

Regular
    L'estat general de la portalada és bo, tot i que la parella de lleons de ceràmica vidriada es troben en mal estat.
    POUM (DOGC 5817 de 14/02/2011)
    Estructural
    001606700DG43H0001QH
    Virgínia Cepero González

El portal és d'arc carpanell molt rebaixat, emmarcat amb pilastres llises. Al damunt hi ha un trencaaigües amb motllures, decorades per una parella de lleons d'embalum exempt i simètrics, fets de ceràmica vidriada de color marró. Al mur hi ha dos baixos relleus encastats amb decoracions florals. Al centre de la llinda de la portalada, hi ha una fornícula amb la imatge de la Verge. Als extrems de l'emmarcament del portal, hi ha dos escuts. Tots aquests elements són de pedra picada de color gris, a excepció dels dos lleons exempts. La porta és de vidre i ferro forjat.

De l'interior de l'església a la volta del cor, 1851.

H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.