Portal de l'edifici del carrer Montseny, 3
Sant Julià de Vilatorta

Carrer Montseny, 3

Estructural
    Virgínia Cepero González

Portal d'entrada a la casa situada al carrer Montseny núm. 3, realitzat amb pedra sorrenca d'origen local. Està format per carreus quadrangulars que constitueixen els brancals, sobre els quals es recolza una llinda monolítica de pedra. En aquesta llinda hi ha inscrit l'any 1799, amb un emblema al mig.
    La casa en la qual s'encabeix aquest portal és la típica casa del carrer Montseny, basada en una construcció de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos, amb la façana arrebossada i pintada, i amb obertures formades per finestres emmarcades amb carreus de pedra.

-GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Sant Julià de Vilatorta).
    -H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.