Portal de Cal Fuster i de Cal Quel
Mediona

Fitxa ARQ 024 (denominació: Cal Quel) del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Inventari del Patrimoni Arquitectònic, 12092
    Diversos titulars
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Als números 2 i 3 de la Plaça del Montseny hi ha dos habitatges (tots dos amb planta baixa, primer pis i altell o terrassa) contigus que antigament podien haver estat unificats o, si més no, pertànyer a una mateixa família. Ens en donen testimoni la configuració del volum i la fesomia dels portals (en tots dos casos amb arcs de mig punt dovellats), però especialment les inscripcions de les respectives claus d'arc.

De la clau d'arc del número 2 en sobresurt en relleu (tot i que la seva superfície torna a ser plana) un cartutx de formes arrodonides i arquejades. La inscripció, en lletra cursiva, diu: "Hysidro / Velada / 1783".

En el cas del número 3, també sobresurt en relleu un cartutx, però de forma més simple semblant a la de la mateixa clau d'arc. A la part superior hi ha inscrits diversos elements que poden correspondre a eines associades a un ofici. A la part baixa i en lletra cursiva s'hi llegeix "Hysidro / Velada / 1787".