Bar Mata
Mediona

Nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

Fitxa ARQ 021 (denominació: Cal Sigró) del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Inventari del Patrimoni Arquitectònic, 12089
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Habitatge de planta baixa i dos pisos La façana principal està composta simètricament, amb dues obertures (sempre allindanades i emmarcades) a cada nivell: a la planta baixa, el portal d'accés i una finestra allargada amb un enreixat; al primer pis, dues portes que donen accés a un balcó corregut amb barana de forja; al pis superior, dues portes que accedeixen a sengles balcons individuals. Com a coronament hi ha una cornisa composta sobre la qual hi ha un capcer semicircular al centre del qual hi ha pintada la data: "1927".

La coberta, amb teula àrab, és a dues vessants (amb el carener paral·lel a la façana).

També denominat Cal Cigró. A la imatge del POUM (2012), sembla que la inscripció original era "AÑO / 1927".

La casa va ser construïda a finals del segle XVIII, formant part de la primera expansió del poble des del nucli antic, malgrat que els documents més antics conservats daten de 1872. Abans de la remodelació de 1927, tenia un portal d’arc rebaixat i dos balcons separats al primer pis.