Pont Nou
Aiguafreda

Ctra. De Ribes

Té els costats mutilats i està tapat per un nou vial.
    Ajuntament d'Aiguafreda. Pl. Ajuntament, 1
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

El pont Nou d'Aiguafreda està situat a la riera d'Avencó, prop de la seva confluència amb el riu Congost. Actualment ha quedat tapat per l'estructura de formigó que sosté l'autovia, pel que va mutilar-se pels costats i va deixar de ser transitable. És un pont d'un sol tram, obert en arc de mig punt de maó a l'intradós i de carreus de pedra sorrenca vermella a l'extradós. El mateix tipus de carreus es repeteixen a la barana i als angles. El mur és de carreus escairats disposats en filades.

El camí ral de Barcelona a Vic tradicionalment passava pel poble de l'Abella, creuava pel pont del mateix nom i transcorria pel carrer del Pont i Major d'Aiguafreda. A mitjans del segle XIX, l'augment del trànsit en aquest vial va propiciar que el camí fos desviat per l'altre costat del Congost, evitant el veïnat de l'Abella i el nucli antic d'Aiguafreda. Aleshores es va construir el nou pont per salvar la riera d'Avencó.

Programa de Festa Major, 1984.